SINGLE template: Netrevalók! Középiskolások segítik az idősebbeket a digitális világban

[DEV: POST TYPE: post]

netrevalok_plakat

Netrevalók! Középiskolások segítik az idősebbeket a digitális világban

Kedves Olvasóink! Kedves Idősebbek és Fiatalok! A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár részt vesz a Netrevalók programban a Magyar Telekom kezdeményezésére. Stratégiai célunk, hogy könyvtárunk szolgáltatásaival, programjaival segítse a digitális írástudás elsajátítását, fejlesztését. Fontosnak tartjuk, hogy az idősebbek is megismerjék és hozzáférjenek a digitális technológia nyújtotta lehetőségekhez. Ehhez nyújtunk segítséget, útmutatást, támogatást. A Netrevalók program keretében olyan eszközöket lehetőségeket fogunk kínálni, amelyek segítenek megérteni és kezelni az online világ lehetőségeit, kihívásait. Iskolai közösségi szolgálatos középiskolás diákok személyre szabottan, saját tudásszint és érdeklődés alapján ismertetik meg az idősebbeket olyan digitális megoldásokkal, amelyek a mindennapi életük során valós segítséget nyújthatnak számukra. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak az időseket érdeklő témák közös felfedezésére azokkal az okoseszközökkel, melyek már az ő zsebükben is ott lapulnak, de talán még nem minden opcióját ismerik. Mit kínál a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár a Netrevalók program keretében?

-          interaktív foglalkozások az online biztonságról és az internetes digitális kultúráról
-          közösségi média használata, online kapcsolattartás, ügyintézés és internetbiztonság
-          szórakozás, e-könyvek, hobbi, közlekedés, utazástervezés
-          digitális fotózás, képszerkesztés, sport és egészség
-          hasznos tippek, tanácsok az online veszélyek felismeréséhez, kezeléséhez, elkerüléséhez
-          eszközök és források az online tudás bővítéséhez, a digitális készségek fejlesztéséhez, biztonságos viselkedés megértéséhez, támogatásához.

Netrevalók ingyenes foglalkozásaira a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Számítástechnikai oktatótermében kerül sor minden hónap második szerdáján 15 és 17 óra között.

A következő foglalkozás: 2024.05.08. 15 óra

A foglalkozásokra a Telekom Helló Szülő platformján, a www.helloszulo.hu/netrevalok oldalon történő regisztrációt követően a diákok és az idősek is online jelentkezhetnek.

Mindenkit szeretettel várunk!

netrevalok_plakat

^ Tetejére