Default page: Könyvkölcsönző automata

[DEV: POST TYPE: page]

automata_fokep

Használati útmutató a könyvtár előtt található Kölcsönző Automatához

automata molinó végleges

Az eszköz segítségével személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy egyéb dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni. Az automata a könyvtár nyitvatartási idejétől függetlenül (0-24 órában) bármikor használható. A Könyvkölcsönző automatát csak beiratkozott olvasóink használhatják, érvényes olvasójeggyel. Az olvasójegy lehet a hagyományos plasztik olvasójegy, vagy a Qulto eCard mobil alkalmazásban található olvasójegy.

Könyvet kérni a kolcsonzes@mzsk.hu címen tud! Mindenképpen jelezze felénk az e-mailben, hogy az automatába kéri a könyveket!

Könyvek átvétele:

A könyvtári dokumentumok automatába helyezéséről minden esetben e-mailben értesítjük. Az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy QR-kóddal nyithatja ki a könyveit tartalmazó rekeszt. (Érdemes a SPAM mappát is figyelni!)

Lehetősége van az olvasójegyével is belépni, a vonalkódolvasóhoz helyezve a kártyát. Ilyenkor a „Félretett példányok átvétele” gombbal tudja átvenni a könyveket!

Kérjük, a visszahozni kívánt könyveket ne ugyanabba a rekeszbe tegye, amelyből a félretett könyveket kivette! Amennyiben végzett, kérjük zárja be a rekeszt és a „Kilépés” gomb segítségével jelentkezzen ki.

használati útmutató szórólap átvétel

Könyvek visszahozatala:

Az olvasójegyét tartsa a leolvasó nyíláshoz. Válassza a “Felhasználói fiók”, majd a “Könyv visszaszolgáltatás” gombot, majd a kinyíló rekeszbe helyezze be a könyveket. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a használat után ütközésig bezárta a rekesz ajtaját és kijelentkezett a kezelőfelületen! A könyveket a következő munkanapon a könyvtárosok veszik le az Ön nevéről!

használati útmutató szórólap visszahozatal

Kölcsönzési határidő hosszabbítása:

Belépést követően a „Felhasználói fiók” kiválasztásával egy táblázatot lát, ahol aktuális kölcsönzései találhatóak. Érintse meg a táblázat adott sorát, amit hosszabbítani szeretne. Az eredményt és az új lejárati időt a képernyő kijelzi.

Összefoglalva:

használati útmutató

^ Tetejére