Default page: Idegennyelvű sarok

[DEV: POST TYPE: page]

goethe fejlec

KÉPEK A KÖNYVSAROKRÓL


Goethe-könyvsarok bemutatása

2012. február 27.-én Dr. Morvai Edit a Goethe Intézet képviseletében ünnepélyes keretek között megnyitotta könyvtárunkban a Goethe-könyvsarkot. A megnyitón részt vett Dr. Barabás László tiszteletbeli konzul, a Nyíregyházi Német Fórum elnöke, valamint Szász Andrea, a Hueber Kiadó képviselője is.

IMG_6973

KÉPEK A MEGNYITÓRÓL

A könyvsarok dokumentumait adományozó Goethe Intézet a Német Szövetségi Köztársaságnak a világ számos országában működő kulturális intézete. Célja, hogy elősegítse a német nyelv elsajátítását és a nemzetközi kulturális együttműködést. Emellett átfogó képet közvetít Németország kulturális, társadalmi és politikai életéről. A budapesti Goethe Intézet 1988 óta, a magyar és német kormány 1987. október 10-i, a két országban kölcsönösen felállítandó kulturális és információs központokról szóló megállapodás alapján működik.

DSC_2268

Az Intézet munkájának egyik fontos területe a “Bildungskooperation Deutsch” (“Kooperáció a német nyelvoktatásban”). Célja, hogy különböző partnerekkel együttműködve támogassa a magyarországi német nyelvoktatást.

DSC_2277 (2)

Fő feladatai:

- továbbképzések szervezése német nyelvtanárok számára

- tájékoztatás tananyagokkal kapcsolatosan

- a német nyelv népszerűsítése különböző programok és anyagok segítségével

- médiatárak kialakítása és fenntartása a német nyelvoktatás ill. nyelvtanulás iránt érdeklődők számára.

IMG_7773 (2)

KÉPEK A TOVÁBBKÉPZÉSRŐL

A Goethe Intézet először a Nyíregyházi Főiskolán és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézetben alakított ki német nyelvű gyűjteményt. Miután a főiskolán megszűnt a német nyelvtanárok képzése és a Pedagógiai Intézetben is nem megfelelő kihasználtsággal működött a gyűjtemény, az Intézet megkereste könyvtárunkat, és intézményünk örömmel befogadta a felajánlott műveket, melyekkel állományunk tovább színesedett és gazdagodott. A gyűjtemény további gyarapítását a Goethe Intézet végzi, de egyéni kéréseket is igyekeznek figyelembe venni. A gyűjtemény elsősorban a német nyelvet tanító pedagógusoknak igyekszik segítséget adni. Azonban a németül tanulók is találnak színes olvasnivalót. Német nyelvű újságokkal és folyóiratokkal is gazdagodik hamarosan a gyűjtemény.

DSC_2264 (2)

A Goethe-könyvsarok kellemes környezetben, könyvtárunk kölcsönző terében van elhelyezve. A benne található dokumentumok kölcsönözhetőek.

Minden kedves olvasónkat szeretettel várunk!

logo

^ Tetejére