SINGLE template: Meseantológia e-book

[DEV: POST TYPE: post]

Könyvtári manók 5
Megjelent a Vécsey Utcai Fiókkönyvtárban élő könyvtári manókról szóló Meseantológia e-book formátumban, amely ingyenesen hozzáférhető, letölthető.http://www.mzsk.hu/digitalis-kiadvanyaink/

Létezik Nyíregyháza egyik régi városrészében egy pici könyvtár, amelyet az olvasók „csodakönyvtárként” emlegetnek. Pedig a könyvtár maga egészen olyan, mint bármely más könyvtár: polcok, könyvek, mosolygó könyvtáros. Mélyen hiszem, hogy maguktól az olvasóktól lett különleges hely a Vécsey Utcai Fiókkönyvtár, ahol számos csoda történt már.

Többek között ide költöztek a könyvtári manók 2016-ban egy napfényes, havas, szikrázóan tündöklő decemberi napon, ami kétségtelenül csodás esemény volt. Ezeket a pici, de erős és rendkívül rejtőzködő apróságokat emberfia nem pillanthatja meg, mert rögtön kővé válnak, de sokszor észrevehetjük jelenlétüket egy-egy ottfelejtett könyvből, váratlanul elénk pottyanó olvasmányból.

2021-ben fejembe vettem, hogy megörökítem a könyvtári manók életét, és ehhez segítségül hívtam könyvtárunkban legkedveltebb szerzőket. Arra kértem őket, írjanak egy-egy mesét a könyvtári manók életéről, hogy ezeket a varázslatos lényeket minél többen megismerhessék szerte világban. Mert azt mindenki tudja, hogy a könyvtári manók legjobb barátai az írók és a könyvtárosok. Méltatlanul kevés irodalom foglalkozik ezekkel a több száz évig is élő, kedves kis apróságokkal. Szerencsére akadt sok-sok író, aki segít nekünk megismerni a könyvtári manók varázslatos világát. Ezeket a kivételesen remek munkákat gyűjtöttük most össze, hogy Ön kedves olvasó részese lehessen a “csodakönyvtári” hangulatnak!

Hálásan köszönöm az alkotóknak, hogy megírták ezeket az egytől-egyig páratlan meséket. Köszönöm a Mogul Kiadónak, hogy lehetővé tette a mesék megjelenését, hiszen eredetileg ezek a mesék adventi mesekalendáriumunkban hangzottak el, azért készültek, hogy egy gyermek vagy felnőtt olvasónk felolvassa őket. Szeretettel ajánlom Magyarország első könyvtári manókról szóló antológiáját minden könyvtárbarát gyermeknek és felnőttnek!

 

B. Mikula Edit

főkönyvtáros, a könyvtári manók elkötelezett barátja

 

Könyvtári manók 5

^ Tetejére