Login Portlet
Minimize Maximize
 
Elrejt
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
DisplayContent
Help Minimize Maximize
 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Digitális Helyismereti Gyűjtemény

Üdvözöljük helyismereti gyűjteményünkben!
 
Nyíregyháza címereGyűjteményünk Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek helyismereti dokumentumait gyűjti és szolgáltatja digitális formában oktatási, kulturális és non-profit célokra az érdeklődő közönség számára.
Törekvésünk, hogy ezeket az elektronikus dokumentumokat minden lokálpatrióta számára elérhetővé tegyük. Ezzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Nyíregyháza város és a megye településéinek értékei minél szélesebb körben ismertté váljanak, növelve ezzel is a lakóhelyhez való kötődést, a lokális identitástudatot.
  

 

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és partnerintézményei az összegyűjtött, illetve feltárt helyismereti információkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Digitális Helyismereti Gyűjteményben (a JaDoX-ban) tárolják és bocsátják a használók rendelkezésére.

Az adatbázisban cikkek, tanulmányok, fotók, aprónyomtatványok, videó és hangfelvételek találhatók. Ebben a rendszerben rögzítjük a helyismereti sajtófigyelés, valamint a helyismeretben digitalizált anyagok metaadatokkal ellátott változatát. Az adatbázisba történő feldolgozást Nyíregyháza és a megye könyvtárosai végzik.
A JaDoX egy elektronikus könyvtári program, amely hatékony segítséget nyújt digitalizált dokumentumok megjelenítéséhez és visszakereséséhez. A felületen kereshetünk (csonkolással, vagy anélkül), böngészhetünk a különböző témák és dokumentumtípusok között.

Digitalizáló munkánk eredményeként a gyűjtemény tartalma folyamatosan bővül. Gazdagításához Ön is hozzájárulhat, ha felajánlja a birtokában levő, szabadon közzétehető helytörténeti jelentőséggel bíró dokumentumokat.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk oldalainkon!

 

nagy címer

FontResizer
Help Minimize Maximize
 
Locale Selector
Minimize Maximize
 

Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat | Linkek
JaDoX 3.5 - Copyright © 2008 - 2016, Monguz Kft. Minden jog fenntartva.