Játsszunk!

Művelődéstörténeti játékot indítunk: minden hónapban felteszünk egy művelődéstörténeti – leginkább könyvekkel, olvasással kapcsolatos – kérdést. A válaszokat az internet dzsungelében vagy könyvtárunk könyveiben kereshetik meg, vagy saját kútfőből: tanulmányaikból, emlékeikből bányászhatják elő. Akik az év végéig minden kérdésre válaszolnak, és jól válaszolnak, azoknak a 2012-es évre ingyenes beiratkozást ajándékozunk, és felajánlunk egy könyvtárbemutató sétát a pincétől a padlásig.

Ezen kívül minden hónapban kisorsolunk a havi megfejtők közül egy nyertest, aki választhat a következő lehetőségek közül:

  • 1. ajándék könyv vagy dvd.
  • 2. egy szolgáltatás kedvezményes vagy ingyenes igénybevétele, például: késedelmi díj elengedése egy alkalommal, egyszer több (háromszori) hosszabbítás egy alkalommal, 6 helyett max. 8 dokumentum kölcsönzése egyszerre egy alkalommal, ingyenes előjegyzés egy keresett könyvre 1 alkalommal, napi + 1 óra ingyenes internetezés egy héten át, CD-, DVD kölcsönzés díjtétel nélkül 1 alkalommal)
    A nyereményt a kölcsönzőpultnál vehetik át illetve realizálhatják.

Első kérdésünk (kapcsolódva az idei érettségi tételekhez is):
Szophoklész Antigonéjának halhatatlan sorait Trencsényi-Waldapfel Imre közismert fordításában így ismerjük: „Sok van, mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb!”

Hogy hangzanak ezek a sorok Mészöly Dezső és Ratkó József fordításában?

A megfejtést a szabone.szasz.aniko@mzsk.hu email-címre kérjük elküldeni június 10-ig, a havi nyertes személyéről a július közepén tájékoztatunk.

A bejegyzés kategóriája: Rejtvény
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>