Nagyhalász

Új cikkeinkben a megyében működő könyvtárakat mutatjuk be, abból a szempontból, hogy milyen feladatokat végeznek a koronavírus miatti bezárás alatt.

Negyedik bemutatkozónk a nagyhalászi Anóka Eszter Városi Könyvtár.

A nagyhalászi Anóka Eszter Városi Könyvtárban Nagyhalász Város Polgármestere 2020. március 16-án rendelte el a zárva tartást. Még ezen a napon készítettünk egy leltározási ütemtervet, amelyben 1 hónapot jelöltünk meg, a javításokkal, adminisztratív feladatokkal együtt. Az állományellenőrzési jegyzőkönyvet április 17-én adtuk le a fenntartónak. Az egész állományt leellenőriztük. lemostuk a polcokat, fertőtlenítettünk, kijavítottuk az adatbázisban jelentkező hibákat (tavaly új rendszerünk lett, szétváltunk Kemecsétől).
Az egyik kollegina home office-ban az ISBN hiányosságainkat pótolja, más adatbázis javításokat végez.
Az egy hónap során felmerülő sürgős olvasói igényeket(vizsgához, szakdolgozathoz) folyamatosan kielégítettük.
Mindeközben a könyvtár kistermében kialakítottunk egy kisebb varrodát(az EFOP 3.7.3 pályázatunk keretében a patchwork tanfolyamhoz van 3 varrógépünk). 3 fő varrta nálunk a maszkokat, kettő szabott, egy vasalt. Volt köztük közfoglalkoztatott is.Tartottuk a kapcsolatot az önkormányzattal, akik az anyagot, gumit beszerezték, tehát koordináltunk. Közben felhívást tettünk közzé, hogy önkénteseket is várunk varrni. Ketten otthoni munkára vállalták a varrást. vittünk a kiszabott anyagot, egyeztettünk (egyéb felmerülő problémák), itt is koordináltunk.
2020. április 20-án elindítjuk a “könyvet házhoz” szolgáltatásunkat. telefonon, e-mailben, facebook messengeren fogadjuk a kéréseket. Már felvettük a kapcsolatot a nagyhalászi infokommunikációs idősügyi program munkatársaival, a népszerűsítés érdekében.
Az elmúlt 1 hónapban 4 esküvő helyszíne volt a kúria nagyterme, és mivel a könyvtár itt található a mi feladatunk a technikai előkészítés, lebonyolítás és a takarítás is.
                             – Móréné Erika –

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: