Casey: Gyere haza

Kedves volt kolléganőnk, Lőkös Angéla ezt olvasta (többek között) a nyáron. Szívesen ajánlja!

L. A. Casey: Gyere haza! – Szeged : Könyvmolyképző, 2017

York, Anglia, napjainkban.

Lane kedvenc nagybátyja, Harry halálhírére hazajön New Yorkból, ahol sikeres szerkesztőként dolgozik. Hat éve először képes arra, hogy visszatérjen ide, találkozzon a családjával és Vele. Kale Hunttal.

Ő volt Lane legjobb barátja, gyermekkoruk óta a védelmezője, a pótbátyja és élete szerelme, aki akkoriban valaki mással tervezett családot alapítani. A lány nem bírt ennek szemtanúja lenni: egy másik földrészre költözött, hogy új életet kezdhessen, Nélküle.

Lane rádöbben, hogy hiába menekült el, a férfi iránti érzései semmit sem változtak. Amikor a szülei házában újra találkoznak, kiderül, hogy mindkettejük számára itt az ideje a hazatérésnek önmagukhoz és talán egymáshoz is.

A néhány újra itthon töltött nap történéseinek és a múlt – Lane és Kale számára jelentős – eseményeinek mesteri felidézése, az erős, könnyen megszerethető karakterek mellett nagy erénye a regénynek az is, hogy egy pillanatra sem engedi elfelejtenünk: a család, az otthon, a másik ember és a szeretet, a szerelem igazi kincs, amelyet a XXI. században még mindig érdemes óvni és megőrizni.

Ajánlom L. A. Casey ízig-vérig modern könyvét minden fiatal felnőtt nőnek felső korhatár nélkül, és kívánok – nemcsak a szerzőnek, hanem nekünk, olvasóknak is – további értékes, szívhez szóló történeteket.

Lőkös Angéla

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: