Versmondó verseny a könyvtárban

Időpont: 2018.04.11. (09:00-11:30)

Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (Kamaraterem)

Már 12. alkalommal adott otthont könyvtárunk a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség által szervezett versmondó versenynek.
A rendezvényre a magyar költészet napja alkalmából került sor.

A jelentkezők a kétfordulós versenyre egy szabadon választott és egy Dsida Jenő által írt verssel készültek. Figyelemre méltó, hogy a nyugdíjasok vették a fáradtságot és bátorságot ahhoz, hogy érzéseiket, gondolataikat versmondással fejezzék ki.

Színvonalas, szívhez szóló, aktualitásukat ma is őrző versek hangzottak el. A szabadon választott költeményeknél érezhető volt a személyesség, az érzelmi kötődés. A versmondók érezni és éreztetni voltak képesek az alkotásokat. Zsűrinek lenni soha nem hálás feladat, döntést viszont hozni kell. A verseny tétje a megyei szavalóversenyre való továbbjutás volt.

A versmondó verseny eredménye a következő lett:

  1. helyezést ért el Hanuszik Sándorné, aki Petőfi Sándor: A nép nevében és Dsida Jenő: Tavaszi ujjongás című költeményét szavalta el.
  2. helyezett lett Lentvorszkiné Noviczki Erzsébet, akitől Petőfi Sándor: A XIX. század költői és Dsida Jenő: Édesanyám keze című költeményét hallhattuk.
  3. helyen szerepelt Szabó Veronika, aki Petőfi Sándor: Arany Lacinak és Dsida Jenő: Nincs már semmi című alkotásokkal örvendeztette meg a hallgatóságot.

A zsűri különdíjjal jutalmazta Koleszár Józsefnét, akinek az előadásában hallhattuk Petőfi Sándor: A XIX. század költői és Mihail Eminescu: Ó, jössz-e már? című poémáit.

Szívből gratulálunk a nyerteseknek és valamennyi résztvevőnek!

További sok sikert és jó egészséget kívánunk!

 

Varga Vanda
könyvtáros
fotó: Kazai Béla

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: