Könyvtár – Internet – Egészség

A XIX. Internet Fiesta országos programsorozat 2018. március 22-29. között zajlott, az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Idén 686 település regisztrált.

A rendezvénysorozat zárókonferenciáján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában Ramháb Mária IKSZ elnök  megnyitója után 3 előadást hallhattunk

 

Szabó László, a DJP állandó szakértője vázolta fel az eMagyarország Pontok utódaként rehabilitált és továbbfejlesztendő Digitális Jólét Program pontok előtt álló feladatokat, kérte a jelenlévők javaslatait a következő évek tematikájához, módszereihez.

 

Tari Annamária pszichoanalitikus, a digitális generációkra szakosodott terapeuta pörgős előadása a kiskamaszok online életéről, a személyiségük kialakulásának veszélyeiről, a szülői felelősségről, a határok szabásának fontosságáról szólt. Határok és más értelmes szabadidős tevékenységek nélkül korlátlan hozzáférése és ideje van a fiataloknak online életük kialakítására, valós emberi kapcsolataik és kommunikációk csökevényesedése szinte természetszerű következmény lesz a jövőben.

 

Matics Kata, a Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület ügyvezető elnöke beszélt az Egészségkommandó internetes oldal felépítéséről, (könyvtárosok számára is nagyon ajánlott), segítségével könnyebb eldönteni, hol találunk hiteles egészségügyi tartalmakat az interneten.

 

 

Az előadások után rövid beszámolók hangzottak el néhány könyvtár képviselői által: hol, milyen típusú programok zajlottak.

 

Végül Ramháb Mária, az IKSZ elnöke adta át a 15 legeredményesebb könyvtár képviselőjének az oklevelet és a tárgyjutalmakat, köztük a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárnak, mely a legtöbb települést bevonni képes megyei könyvtárak közt szerepelt, és a Balázs József Városi Könyvtárnak a programsorozat meghirdetett témájához való illeszkedés, rendezvényei sokszínűsége és nagy számban való megvalósítása okán.

Fejes Csilla
Balázs József Városi Könyvtár könyvtárvezető
Vásárosnamény

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: