Nincs időm olvasni – Április

12 hónap, 12 könyv

Áprilisban olvassunk el egy olyan könyvet, amelynek a címe egyetlen szóból áll!

Kovács Alexa ajánlásai a kategóriában

 

Irvine Welsh: Trainspotting

A káromkodások nem, a mondanivaló viszont annál inkább ledöbbentett.
Milyen “teljesen elszállva” lenni? Milyen majd’ megőrülni a következő adag heroinért? Mit tesz meg az ember egy kis anyagért?
Ilyenek, és ehhez hasonló kérdésekkel álltam neki az olvasásnak, […] ahogy haladtam a történetben, ahogy leomlottak sorra az előítéletem falai, úgy jöttem rá, hogy ez a könyv sokkal több annál, minthogy néhány drogos emberke ledarálja az életét.

Ahogy olvastam,  rájöttem, hogy én is elszálltam: de nem valamilyen kábítószertől, hanem a regénytől. Megszűnt számomra külvilág, ahogy beszippantott ez a másik, sötét, durva, kemény történet. És ahogy a heroinos akar, csupán még egy fecskendőnyi mámort, én a Trainspotting-ból akartam legalább még egy fejezetnyi adagot.
Mert zseniális. Mert egyszerre kapcsolt ki, és pörgetett fel teljesen. Mert egy más perspektívából láttatta velem a dolgokat.

Bővebben a könyvről itt 

 

Juliette Fay: Karjaidban

Végre valóban egy család mindennapjait olvashattam, egy felnőtt, érett, sok mindent megélt nő szemén keresztül, ennek okán pedig nem lett az egész egy fekete depressziós, majd hirtelen rózsaszín cukormázas regény.

Azt éreztem, hogy élnek a karakterek: pont ugyan úgy képesek szenvedni egy veszteség után, hibázni, és azt a hibát megbocsájtani, kitartani és szeretni egymást, mint az igazi emberek egy igazi családban.

Mindenesetre inkább idősebb korosztálynak ajánlom, aki már átélt néhány dolgot, van tapasztalata és szeretne olvasni egy igazán elragadó kellemes stílusban megírt történetet gyászról és annak feldolgozásáról, kitartásról, szerelemről, emberi hibákról és a megbocsájtás varázslatos erejéről.

Bővebben a könyvről itt

 

J. L. Armentrout: Obszidián

Szereted a fantasy-kat, de már a könyöködön jönnek ki a vámpírok, a zombik, meg a vérfarkasok? Igazán el tudja rabolni a szívedet egy szexi rosszfiú? Preferálod a nem kiszámítható történeteket?

Ha legalább egyre igennel válaszoltál, szerezd be ezt a regényt! Imádni fogod…, és javaslom, hogy a folytatás is legyen kéznél, […] mert bele fogsz szeretni a zöldszemű idegenbe, és többet fogsz követelni belőle.

Bővebben a könyvről itt

 

 

 

 

Helena Silence: Enigma

A főhősnő, Lena  „érző”, ami annyit jelent, hogy elég csupán megérintenie egy embert vagy egy tárgyat, és máris látja annak múltját, jelenét, sőt még a jövőjét is.

Lena a képessége ellenére igazán talpraesett és erős, annak ellenére, amin át kellett menjen, illetve amilyen képesség birtokában van. Szeretné azt jóra használni, segíteni vele az embereknek.

Igazából nem csak a szereplőknek, hanem magának a cselekménynek is köszönhető, hogy én igazán megszerettem a történetet. Ahogy lassan kialakul a szereplők között a kapcsolat, Lena pedig megtanulja uralni a képességét, az valóban varázslatos.

Bővebben a könyvről itt   és a folytatásról, az Ezüsthídról itt

Ha szeretted az Enigma nyugalmát és biztonságát, akkor tudom, hogy szeretni fogod az Ezüsthíd izgalmát és fordulatait is.

 

Jay Crownover: Rule
Imádtam azt a szenvedélyt, amit szinte tapintani lehetett kettőjük között.
Egyszerre volt nyers vonzalom, és nagy becsben tartott szenvedély.
Kemény erő, és gyengéd lágyság.
Reménykedés a jóra, és vágyás valami sokkal vadabbra

Romantikus, gyorsan olvasható regény. Ugyan van benne egy kis családi dráma, de ettől függetlenül is emészthető. Tökéletes kikapcsolódás a borús, szürke hétköznapokra.

Bővebben a könyvről itt

 

 

 

Lisa Heathfield: Papírpillangók

Nincs háromszáz oldal a könyv, mégis megviseli lelkileg az olvasót . A gyermekbántalmazás nem újdonság, sajnos a való világban épp úgy hallani róla, mint ahány szerző témájának választotta már.
Persze a történet kitaláció, de valahol mélyen ott motoszkált bennem a gondolat, hogy talán mégis megtörténhet ilyen is… csupán a négy fal között, rettegő lelkű, csukott szájú emberekkel.

June csupán egy kislány volt a történetünk elején, aki előszór nem merte, később nem akarta elmondani senkinek, mi zajlik otthon, mit kell átélnie. Hogy megértem-e a döntését? Nem tudom. Hogy mit tettem volna a helyében? Szinten nem tudom.

Ezt a könyvet valaki vagy imádni fogja és sír rajta, vagy földhöz vágja idegében.
Azt hiszem, én kicsit mindkettőt éreztem olvasás közben és utána.
Talán mindannyian pillangók vagyunk, de hernyóknak látjuk magunkat.
Pedig valójában csodálatosak és gyönyörűek vagyunk mind, valakinek fontosak is, az élet számára pedig pótolhatatlanok.

Bővebben a könyvről itt

 

Kovács Alexa könyves blogja:  http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: