Könyvtármozis kirándulás

Egy „kirándulás” margójára

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is hódító útjára indult a KSZR könyvtári szolgáltató helyeken az úgynevezett KönyvtárMozis szolgáltatás. A programot az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálja a megyei könyvtárak közreműködésével.

Egy ehhez a projekthez kapcsolódó pályázat keretében lehetőségünk nyílt egy szakmai kirándulás megszervezésére. Így jutottunk el Etyekre, a Korda Filmparkba 2017 november 29-én

 

Utazásunk során a hátunk mögött hagytunk úgy 280 km-t, míg Nyíregyházáról úticélunkhoz értünk. Az időjárás hópihékkel fogadott minket a kapuban, ahonnan idegenvezetőnk segítségével megannyi érdekes filmes dolog várt minket. Felvérteztük magunkat a hideg ellen a buszból kiszállva, és kíváncsian vártuk az előttünk álló két órát.

Először a kiállítótérbe mentünk, ahol mindenféle filmes trükköt tudtunk meg, és ki is próbálhattunk párat. Érzéki csalódások sorát éltük át, a szemünk lett „becsapva”, így hittük el, amit láttunk. Megtudtuk, hogy sokkal több esetben lettünk filmesen „átverve”, mint azt mozizás közben valaha is gondoltuk volna. Volt lehetőségünk kérdéseket feltenni és fényképeket is készíthettünk, továbbörökítve a pillanatot.

 

Ezen élményeket követően külső helyszíneken sétáltunk keresztül. Láttuk az óriási hangárokat kívülről, ahol a stúdiómunkák folynak, de azokba bejárás nem megengedett látogatók számára. Felépített kültéri díszletek között haladtunk, s mire feleszméltünk, New York utcáin korzóztunk éppen. Innen csöppentünk át egy középkort idéző térre, ahol elkészülhettek a várva várt csoportképek.

Utunk során néhány apróbb kulisszatitkot is megosztott velünk idegenvezetőnk, amit mindenki hallhat, aki ellátogat majd Etyekre a Korda Filmparkba.

 

 

 

Tóth-Czakó Andrea
KSZR csoport

 

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: