A Viskó

Wm. Paul Young: A Viskó
Ahol a tragédia megütközik az örökkévalósággal
Szombathely  :  Immanuel Alapítvány, 2009

A Viskó borítója

Vannak könyvek, amelyeket újra és újra el kell olvasni. Számomra az egyik ilyen Wm. Paul Young regénye, A Viskó. Karácsonyi ajándékként olvastam először, 2010-ben.

Ki nem szeret(ne) szeretve lenni „csak úgy”, önmagáért, a gyengeségeivel,  a sebzettségeivel együtt is értékes emberként elfogadva lenni? A történet főhőse, Mack (Mackenzie Allen Phillips) a Viskóban egy hétvégén megtapasztalja mindezt. Mélyebben, mint valaha, és mint ahogy azt álmodni is képes: egy nagy tragédiát követően, különös körülmények között találkozik a Szentháromsággal: az Atyával (a regényben Papával), a Fiúval, Jézussal és a Szentlélekkel (a Szent Szellemmel, Sarayuval), aki vendégül látja őt, gyógyító szeretetébe vonja, átöleli, és megérinti a lelkét. A férfi engedi, hogy az élete megváltozzon, és a nagy szomorúságot a Szeretet fénye váltsa fel benne.

Ez a történet egyszerűen jót tesz a léleknek. Megsejtet valamit abból, aminek részesévé válhatunk, ha van fülünk hozzá, hogy meghalljuk, és szemünk, hogy meglássuk, és ha vágyunk arra, hogy a Szeretet életünk minden napján velünk legyen – ahogyan velünk is van -, még ha sokszor nem is vesszük észre.

Ahogyan a regényben Mack, úgy mi is találjuk meg a saját viskónkat, és megújulva, megerősödve térjünk onnan vissza a szertetteinkhez így Advent idején, majd karácsonykor, Jézus születésének ünnepén is!

Wm. Paul Young: A Viskó
Napról napra : Üzenetek az év minden napjára
Szombathely  :  Immanuel Szószóró, 2013

A Viskó napról napra borítója

Wm. Paul Young, A Viskó című világsikerű regény szerzőjének újabb könyve –  ahogyan a címe is sejteti – szervesen kapcsolódik ahhoz a történethez, amelyet olyan sokan megszerettünk.

Az év minden napjára  A Viskóból a szerző által választott részletek és a szintén általa írt, azokhoz kapcsolódó üzenetek „társaink”  lehetnek  a mindennapokban.

Ezek az imák, gondolatok, megállásra késztető sorok – különösen így, Advent idején, de az év bármely időszakában is – hatással vannak ránk: jó érzés „visszatérni” A Viskóba, és a rohanásaink közepette megállni egy pillanatra.

C. Baxter Kruger: A Viskó
Lapról lapra : Több megy végbe itt benn, mint amiről valaha álmodni mertél
Szombathely  :  Immanuel Szószóró, 2016

A Viskó lapról lapra borítója

A Viskó szerzőjének, Wm. Paul Youngnak az Előszavával indul ez a könyv. Nem véletlenül.

Akik olvasták a regényt, és elolvassák ezt az új, C. Baxter Kruger teológus által írt művet, azok mélyebben megismerhetik az Atyát, A Fiút és a Szentlelket: a Szentháromságot, az Ő szeretetét. A Szeretetet, amellyel már  A Viskóban is találkozhattunk.

Igazi karácsonyi olvasmányunk lehet ez az újabb nemzetközi sikerkönyv.

Lőkös Angéla

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: