Rosanna Ley: A villa. – Bp. : IPC, 2016

Angéla A villaSzicília. A napfény, a tenger, a titkokkal teli sziget. Ide kell utaznia a Nyugat-Dorsetben élő, kamasz lányát egyedül nevelő Tessnek, hogy a számára ismeretlen angol férfitól örökölt villát Cetariában, édesanyja, Flavia szülőfalujában átvehesse. Rejtély számára, hogy édesanyja egykori munkaadója miért éppen rá hagyta a Villa Serenát. Azt sem érti, hogy Flavia miért nem akar beszélni a fiatalkoráról, a szüleiről, Szicíliáról, az ottani életéről, amelyet a II. világháború után maga mögött hagyva új életet kezdett Angliában.

Tess nyomozni kezd, és miközben lassanként választ kap a kérdéseire, egyre jobban megismeri nemcsak a varázslatos hangulatú tenger melletti falu lakóit – köztük egy nagyon vonzó férfit -, hanem önmagát is.

Mialatt Tess Cetariában van, Flavia naplót ír: szeretné, ha a lánya megismerné a történetét. Az 1930-as évek Szicíliájának hangulata, ízei kelnek életre az asszony írása nyomán. Igazi időutazás.

A regény a Visszatérés Burmába c. könyv írójának új sikerkönyve: anyák és lányaik megható, szeretettel teli kapcsolata, szerelem, szenvedély, megbocsátás, romantika, meglepő fordulatokkal teli cselekmény a megkapó szépségű szicíliai táj lenyűgöző díszletei között.

Lőkös Angéla

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: