Kedvenc könyveink

Kedvenc könyveink.

Az Őszi könyvtári napok – a “nagy könyvtári beavatás” – alkalmából  munkatársaink kedvenc könyveit ajánljuk Önöknek a kölcsönzőtérben, s egyúttal várjuk az Önök jelzéseit is legkedvesebb könyveikről. A megfogalmazásokból könyvjelzőket készítettünk, melyek a továbbiakban is a könyvekben maradnak. Az alábbiakban a legfrissebb kedvencekből szemezgetünk:

H. G. Wells: A bűvös bolt

Bár a műfaj alapvetően távol áll tőlem, H. G. Wells science-fiction írásai nemcsak tudományosak, de valóban fantasztikusak is.
A bűvös bolt c. kötet elbeszélései már a történetszövés felütéseitől kezdve roppant izgalmasak, nem szűnő, sőt egyre erősödő szorongást keltenek az olvasóban, de ez a szorongás nem a műfaj sajátjaként emlegetett jóleső szorongás csupán, sokkal inkább valami megmagyarázhatatlan erkölcsi-egzisztenciális kényelmetlenség-érzés hozadéka, ami gombócként ott van a torokban, és szorongató markában tartja a szívet.

Krajnyák-Jávor Andrea

 

Radó Sándor: Dóra jelenti

Szeretem a kémtörténeteket, különösen, ha magyar vonatkozása van.
A dokumentumregény reális képet ad a háborúról

Szabó László István

 

 Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes

Fordulatokban gazdag krimiregény. Segít a világ dolgait más szemmel látni.
Végig fenntartja az érdeklődést egészen a bűnesetek megoldásáig.

Hamvai Ferenc

 

Michael Cunningham: Órák

A regény egy röpke nap óráiba sűrítve jeleníti meg három nő történetét. Azért tetszik, mert mindhárom történet alapkérdése saját boldogságunk igazi célja, és annak elérése mások életén keresztül.

Dr. Bihari Albertné

 

kedvenc k

Ildefonso Falcones: Fátima keze

A XVI. századi Spanyolországban játszódó regény főhőse Hernando, a muzulmán fiú, aki egész életében próbál azért tenni valamit, hogy a muzulmánok és a keresztények békében élhessenek egymással.
Elsősorban sodró lendületű szerelmes regény, korhű díszletek között.

Lőkös Angéla

 

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Vannak könyvek, melyek elolvasása után több lesz az ember, ez ilyen. Minden apró dologért hálásnak kell lenni az életben, mert vannak dolgok, amiknek a hiánya csak akkor tűnik fel, ha már nincs, mint szeretet és egészség.
Egyszerűen lélekszaggatóan gyönyörű és őszinte történet!

Moravszki Renáta

 

Csabai László: Szindbád a detektív ; Szindbád Szibériában

Cs. L. nagyon szerethető, szimpatikus figurát teremtett a nyomozóban, akit külön sajátunkként szerethetünk, mint nyárligetit/nyíregyházit. Az első kötetben Nyárligeten minden ismerős, a másodikban, Szibériában minden rejtélyes, egzotikus.

Trifonovné Karajz Borbála

 

kedvenc 

 

 

Trifonovné Karajz Borbála

Gyűjteményszervező könyvtáros

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: