Játsszunk 12!

Júniusi rejtvényünk megfejtése: A Krétakör c. darabot Brecht Kaukázusi krétakör c. műve nyomán a Mohácsi-testvérek (István és János) írták, dalait, zenéjét Faragó Béla szerezte, Mohácsi János rendezte. A krétakör vándormotívum a régi Kínából ered, a Bibliában is előfordul (Salamon király).
Az előadás 1999-ben minden fontos díjat megnyert, s kultuszdarabként játszották az országban több helyen is. A hosszú katartikus előadás rendkívül humoros is volt. A számtalan nyelvi poén közül egy: a bírósági tárgyaláson a tanú a következőt mondja: És akkor a szomszéd a nyakába kapta a lábát… Mire a bíró: Hát végül is ez a jógában áll…

Nyertesünk: Bacskainé Jászai Anita. Gratulálunk! A nyereményről e-mailben értesítjük.

Júliusi feladványunk az idei Ünnepi könyvhét Édes hazám c. kiadványához kapcsolódik.
„Hervad már ligetünk, díszei hullanak, / pakkos hajléktalant fürge rendőr kísér” – olvashatjuk Erdős Virág sorait a kötetben. Mely nagy költőnk mely versét idézik meg a sorok?

A megfejtéseket augusztus 21-ig várjuk a szabone.szasz.aniko@mzsk.hu email-címre illetve a könyvtárunk olvasótermében és a kölcsönzőtérben kihelyezett JÁTÉK feliratú dobozokba.

Emlékeztetőül a nyeremények:
Akik az év végéig minden kérdésre válaszolnak, és jól válaszolnak, azoknak a 2012-es évre ingyenes beiratkozást ajándékozunk, és felajánlunk egy könyvtárbemutató sétát a pincétől a padlásig.
Ezen kívül minden hónapban kisorsolunk a havi megfejtők közül egy nyertest, aki választhat a következő lehetőségek közül:
– ajándék könyv vagy dvd
– egy szolgáltatás kedvezményes igénybevétele, például:
– késedelmi díj elengedése egy alkalommal,
– egyszer több (kétszeri) hosszabbítás egy alkalommal (ha az adott könyvre nincs előjegyzés),
– 6 helyett max. 8 dokumentum kölcsönzése egyszerre egy alkalommal,
– napi + 1 óra ingyenes internetezés egy héten át,
– 1 db CD vagy DVD kölcsönzése díjtétel nélkül egy alkalommal.
A nyereményt a kölcsönzőpultnál, illetve olvasótermi eligazító pultnál vehetik igénybe illetve realizálhatják.

Szabóné Szász Anikó

Könyvtáros

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: