Az Omega 50 turné nyíregyházi állomása

 1. március 31-én, szombaton este 20 órától került sor az Omega-koncertre Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.
  19 óra után már megjelentek az első rajongók a bejáratnál, várva a kapunyitásra és a színpad előtti tér elfoglalására. A széllel nem törődtek, sőt lobogtatták Omega kendőiket.
  Mindeközben bent lázasan készülődött mindenki. Beindultak a próbafények, felcsendültek a behangoló akkordok, és forrósodott a levegő. A fellépők lazítottak, koncentráltak és előkerültek a fellépőruhák is.
  Az estet a Nyíregyházi Hölgykoszorú 97 jelenlévő tagja nyitotta Kazár Ticiána karvezető vezényletével, akik speciálisan erre az alkalomra összeállított Omega-slágermixet adtak elő 12 percben. Bennfentesként elmondhatom, sok kottaegyeztetés és gyakorlás előzte meg a kórus fellépését, s mindannyian nagy izgalmak közepette vártuk e jeles napot, mely megkoronázása volt a majdnem 5 éve alakult asszonykórusnak.

  Szimbólumunk az a bizonyos zöld sál, melyet már néhányan jól ismernek és most még többen megismertek. A közönség velünk együtt énekelt, tapsolt – sikerült hangulatot teremtenünk a csarnokban.
  Műsorösszeállításunk:
 2. Udvari bolond kenyere
 3. Fekete pillangó
 4. Én elmegyek
 5. Léna
 6. 958-as boogie-woogie klubban
 7. Trombitás Frédi
 8. Azt mondta az anyukám
 9. Ha én szél lehetnék
 10. Régi csibészek
 11. Kiabálj, énekelj
  A következő blokkban a Danubia szimfonikus zenekar instrumentális hangszerelésben szólaltatott meg Omega-dalokat. Pl.: Gammapolis, Égi vándor. Ekkor már Benkő László (billentyűs hangszerek), Debreczeni Ferenc (dob, ütőhangszerek) és Gömöry Zsolt (billentyűs hangszerek) is színpadra álltak. A szimfonikusokat Rácz Márton vezényelte. Magával ragadó hangzásvilágot ültettek a fülünkbe, melyhez foghatót nem mindennap hallhat az ember.
  Végezetül, ámde egyáltalán nem utolsó sorban az Omega Rapszódia részben csatlakozott Szekeres Tamás gitárjával. Egy pillanatra elhalványultak a fények, amikor fiatalos lendülettel belibbent a színpadra Kóbor János (Mecky), és a maga 69 évével megmutatta, hogy „nemcsak a húsz éveseké a világ”. Olyan slágerek csendültek fel, mint az Égi harangok, a Babylon, a Napot hoztam, csillagot, az Őrültek órája, a Petróleum lámpa, stb. Tomboltak a nézők, felejthetetlen másfél óra Omega-élményben volt részük.
  A fináléban a Gyöngyhajú lányt az Omega a Hölgykoszorúval és a szimfonikusokkal közösen szólaltatta meg, de a közönség még visszatapsolta őket, és így a Régi csibészekkel zárult a jubileumi koncert nyíregyházi állomása.

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: