Hívogató – a Ferenc körúti fiókkönyvtárba

Szeretném bemutatni és ajánlani a város egyik fiókkönyvtárát.

Az Egészségügyi Főiskola mellett, jól megközelíthető, forgalmas helyen működik a Ferenc körúti fiókkönyvtár. Tágas, világos, egy légterű, barátságos, otthonos könyvtár.

Könnyen áttekinthető állománnyal rendelkezik, körülbelül a fele szép és fele szakirodalom. Sikerült jól elkülöníteni a felnőtt, a gyermek és a mese szépirodalmat, amiben jól tudnak válogatni a különböző korcsoportok.

A szakirodalom legnagyobb része a középiskolai igényeket tudja kielégíteni, de nagyon sok szép, gyermekek számára készült színes ismeretterjesztő könyve is van a könyvtárnak. Az Egészségügyi Főiskola közelsége miatt sok egészségüggyel foglalkozó szakirodalmat szereztünk be, így sok főiskolás gyűjt a szakdolgozatához a könyvtárból irodalmat.

Minden évben  kb.500-800 új könyvvel  gazdagodik a könyvtár.

A Megyei Könyvtáron kívül itt nálunk van lehetőség internet-használatra. Hat géphez ülhetnek az olvasók, és az első óra ingyenes minden beiratkozott olvasónak.

Minden korosztály találhat magának megfelelő irodalmat, így szeretettel várja a könyvtár a nyugdíjasokat, dolgozókat, tanulókat, gyerekeket, vagyis az egész családot.

Nemcsak könyveket, de újságokat is lehet kölcsönözni 42 féle folyóiratból.

Helyben olvasásra is van lehetőség, és ezt is egyre többen veszik igénybe.

Klubok, iskolák, óvodák is felkeresik a könyvtárat egy-egy foglalkozás végett. Várom ez évben is a jelentkezéseket!

Ha tartalmas időtöltésre, ha szórakozásra, kikapcsolódásra, vagy épp gyógyulásra van szüksége, jöjjön a Ferenc körúti fiókkönyvtárba! Szeretettel várjuk!

Dr. Soltész Mihályné, Rita
fiókkönyvtáros

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: