Fogadjon örökbe egy Nyírvidéket!

Kértük erre a kultúra- illetve könyvpártoló közönséget az októberi könyvtári napok alkalmából, s áll még most is – és folyamatosan – a kérés, felhívás. Az örökbefogadást bizonyos pénzösszeg adományozásával lehet realizálni, s az eredmény hajdani heti- majd napilapunk digitalizáltatása lesz, s ezáltal közkinccsé tétele honlapunkon, s meglévő megviselt állapotú példányaink megóvása. A hajdani helyi sajtóorgánum 65 évet élt meg, 1880-tól 1944-ig tudósított a helyi eseményekről, tette közzé a helyhatóság hirdetményeit, döntéseit, s nyújtott minden olvasónak hiteles információt az aktualitásokról. Bekötött évfolyamai helytörténeti gyűjteményünk szinte legértékesebb darabjai, az adott kor kutatását minden szakdolgozó, helytörténész búvárkodó e lapszámok átnézésével kezdi.
Hajdani népszerűségéről meggyőződhetnek a Tirpákia Tündérkert című színdarab nézői is a színházban: a szereplők kezében mindegyre a lapot látjuk, ebből tájékozódnak – bár Krúdy Pál megállapítását, miszerint a hírek fele csak azért került bele, hogy a következő lapszámban megcáfolhassák – költői túlzásnak kell tartanunk.
Számítunk elsősorban képviselőink, politikai elöljáróink adakozására, hogy 2012. január 23-án a Magyar Kultúra Napján jó példájukkal bizonyíthassuk kultúrapártoló hozzáállásukat. Szívesen vesszük bárki támogatását, aki megteheti, hogy hozzájárul közkincseink megőrzéséhez.
Adományukat átadhatják személyesen, vagy átutalhatják OTP-nél vezetett bankszámlánkra: számlaszám: 11744003-15402006-30710001, „Nyírvidék örökbefogadás” megjelöléssel.
Tájékoztatásul: egy oldal digitalizálása kb. 100,- Ft + Áfa-ba kerül, tehát 1-2000,- Ft-nyi adománnyal kb. egy lapszám már digitalizáltatható.
További információkért keresse könyvtárunkat: Dr. László Gézáné vagy Trifonovné Karajz Borbála kolléganőket!
Elérhetőségeink:

Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.
email: laszlo.gezane@mzsk.hu
feldolgozo@mzsk.hu
tel.: 42/598-888- fax: 42/404-107

Trifonovné Karajz Borbála

Gyűjteményszervező könyvtáros

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: