2011. évi VIDOR Fesztivál

Nyíregyháza megyei jogú város és térsége egyik nyárvégi, legrangosabb rendezvénysorozata a VIDOR Fesztivál (VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje). Immáron 10. alkalommal került megrendezésre aug. 26. és szept. 03. között. Változatos, színes programokkal várták a szervezők a kultúrakedvelőket s az érdeklődőket több helyszínen.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban 8 nagyszínpadi előadás és 8 kamaradarab volt látható. A színházi versenyprogram ezáltal sokrétű. A díjak odaítéléséről évről-évre színházi zsűri dönt, melynek elnöke idén Makk Károly filmrendező volt. Munkáját előzetes jelentkezés után kisorsolt négytagú civil zsűritag segítette. 2011-ben a szerencse Páll Csilla középiskolai tanárt, Szinyéri Péterné restaurátort, Dr. Koppányi Artúr orvost és jómagamat érte. Örömmel fogadtuk a hírt még július végén, hogy részesei lehetünk a fesztiválnak. Az első szakmai tanácskozás alkalmával végigvezettek minket a kulisszák, a színfalak mögött, a színészbüfében, végül a tárgyalóteremben foglaltunk helyet, ahol kétnaponta megtárgyaltuk a színpadi élményeket. 1-től 10-es skálán egy pontozást is felállítottunk, ami hasznosnak bizonyult az utolsó estére, hisz megkönnyítette a döntést a díjak kiosztásában. Persze a szubjektív véleményektől senki sem tudott elvonatkoztatni teljes mértékben. Olyan neves, pesti színészeket láthattunk játszani, mint Eszenyi Enikő, Csányi Sándor vagy Eperjes Károly. Izgalmas, érdekes, ugyanakkor fárasztó 9 nap után, a díjkiosztó gála estéjén míg pezsgővel koccintottunk a színészbüfében, körülöttünk riporterek és fotósok hada tette még forróbbá a levegőt, midőn igyekeztek minél több színészt kameravégre kapni. Nyakunkban a megkülönböztető jelzőként használt VIDOR-zsűri kártyával, szívünkben a szép élményekkel a felfrissült éjszakában indultunk haza.

Ne feledjék, jövőre ismét VIDOR Fesztivál, és a szerencse mellé – hogy kisorsoljanak – csupán egy rövid jelentkezési lapot kell kitölteni, hogy akár Önök is zsűritagok lehessenek!
Bővebb információ: www.vidorfest.hu

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: