Default page: e-Magyarország Pont

[DEV: POST TYPE: page]

Könyvtárunk eMagyarország pontként működik.Jelenleg közel 2000 eMagyarország Pont üzemel Magyarországon, ahol az eKözszolgáltatások igénybevételéhez az Internet mindenki számára ingyenesen elérhető.

A Magyarország területén működő e-Magyarország Pontok számos olyan lehetőséget biztosítanak minden betérő számára, melyek az információs társadalomban való boldoguláshoz manapság már elengedhetetlenek:

 

Szolgáltatások:

·  eTanácsadás

·  hozzáférés az e-Kormányzati szolgáltatásokhoz

·  könyvtári katalógus használata

·  könyvtári szolgáltatások bemutatása

·  Számítógép használata beiratkozott olvasóinknak

·  Fénymásolás (térítés ellenében)

·  Szkennelés (térítés ellenében)

·  Nyomtatás (térítés ellenében)

 

Az eMagyarország Centrum az eMagyarország Pontok felügyeletét biztosító közreműködő szervezet a Miniszterelnöki Hivatal részéről:

 

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)
Iroda: 1011 Budapest, Iskola u. 13.
Postacím: 1255 Bp., Pf.: 182.
Tel.: 06-1/795-2871
E-mail: info@kifu.gov.hu
Web: www.kifu.gov.hu

 

eMagyarország Centrum
E-mail: info@emagyarorszag.hu
Web: www.emagyarorszag.hu

Az eMagyarország Program a magyar információs társadalom fejlesztésének stratégiai fontosságú programjaként indult 2003-ban. A program kiemelt célja volt a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek és térségek felzárkóztatásának támogatása, a digitális szakadék csökkentése. Jelen program – az előző programok folytatásaként már működő eMagyarország Pontokat kíván támogatni, azzal a céllal, hogy az egyes megyékben működő valamennyi eMagyarország Pont koordinálásában a Megyei eMagyarország Pont (a továbbiakban: MeMoP) közreműködjön, és területi szinten állítson fel működési mintát az eMagyarország Pontok Hálózatának részére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtára nyerte el a Megyei eMagyarország Pont státuszt.

^ Tetejére