Gyermekkönyvtár page: Gyermekkönyvtár

[DEV: POST TYPE: page]

Gyermekkönyvtár

Gyermekkönyvtárunkban 14-16 éves korig találhattok magatoknak olvasnivalót.

Állományunk közel negyvenezer dokumentumból áll. A kölcsönző térben ifjúsági szépirodalom, mesés- és verseskönyvek, ismeretterjesztő irodalom, valamint idegen nyelvű szép- és szakirodalom áll az olvasók rendelkezésére. Mindezt a gyermekolvasók életkoruknak megfelelő csoportosításban, színcsíkokkal jelölve találják meg a polcokon.

Olvasótermünkben helyben használható kézikönyv-állomány, valamint a gyermekfolyóiratok találhatók.

Megújult gyermekkönyvvtárunk technikailag igen jól felszerelt. Projektorral, CD, DVD és video lejátszóval rendelkezünk. Lehetőségetek van az állományunkból kiválasztott kedvenc DVD és video filmjeik megtekintésére. E szolgáltatásunk nagy népszerűségnek örvend.

Munkatársaink előre egyeztetett időpontban könyvtárbemutató, tematikus és manuális csoportos foglalkozások tartását vállalják óvodásoknak, általános iskolásoknak és egyéb közösségeknek. Ezek a könyvtári együttlétek egyre inkább ösztönzik a gyerekeket arra, hogy könyvtárunk beiratkozott olvasójává válva szabadidejüket kulturált könyves környezetben töltsék el.

Beiratkozás

A beiratkozásnak alsó korhatára nincs, és 16 éves korig ingyenes.Beiratkozási lap kitöltése szükséges, melyet 14 év alattiak esetében a szülőnek, gondviselőnek is alá kell írni. (Tehát ha általános iskolás vagy és először szüleid nélkül látogatod meg a könyvtárat, nem tudsz azonnal beiratkozni, így kölcsönözni sem.)

„Könyves ünnepek”

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermekkönyvhónap (/Minden év április-május hónapjában.)
  • „Szomszédoló” Nemzetközi Gyermekolvasótábor (Nyári szünetben.)
  • Népmese Napja (Minden év szeptember 30-án.)
  • Ünnepváró (Minden év Karácsony előtti hetében.)

tel.: +36 42 / 598 – 881  ,  gyermekkonyvtar@mzsk.hu

^ Tetejére