SINGLE template: Online könyvbemutató – Online Ünnepi Könyvhét – Dr. Sipos László fotóművész, Forster-emlékérmes műemlékfotós, műemlékvédő előadása

[DEV: POST TYPE: post]

Dr Sipos László_Online Könyvbemutató
Online könyvbemutató – Online Ünnepi Könyvhét 
Dr. Sipos László fotóművész, Forster-emlékérmes műemlékfotós, műemlékvédő napokban megjelenő új kötetéről beszélgetünk, amit az idei Ünnepi Könyvhéten terveztünk bemutatni, de a veszélyhelyzet miatt most a digitális technológia segítségével tesszük meg.
Sipos László harminc éve foglalkozik műemlékfotózással, filmezéssel. Öt földrész száznyolc országában több mint húszezer – nem digitális – műemlékfotót készített, kétszáz órányi videofilmet forgatott. Különösen a környezet- és műemlékvédelem, a táj és a műalkotás viszonya foglalkoztatja. Legújabb albumainak középpontjában azonban már az ember áll.

Eddig tizenhét fotóalbuma és tíz – saját műemlékfotóit tartalmazó – tanulmánykötete látott napvilágot. Több mint ötven önálló fotó- és fotografika kiállítása nyílt meg.
Dr. Sipos László műemlékvédő és műemlékfotózással kapcsolatos munkásságát 2018-ban felvette a nemzeti értékek közé a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottsága.

Új könyve a Titkot rejtő világörökségek című kötete az elmúlt 10 műemlékvédelmi, művészet- és kultúrtörténeti írásait tartalmazza 101 gyönyörű fotóval. Öt földrész 36 országának 70 világörökségét mutatja be izgalmas, közérthető a tőle megszokott stílusban és kivitelben. 
Az online könyvbemutató premierje:
2020. június 5-én 18.00 órakor lesz könyvtárunk Youtube csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=OVSj6RFtsu8
Dr Sipos László_Online Könyvbemutató
^ Tetejére